Hakkımda

Manifesto

Çalışmalarımda birebir betimlemeden uzaklaşıyorum. Rastlantısal oluşumların verdiği imgelem doğurganlığını kullanıyorum. Rastlantısallık, resim yapılan yüzeyi, bir olayı yansıtmak yerine olayın kendisine dönüştürüyor. Bu olay bize kendi gerçek dünyamızdan aldığımız görünümleri birleştirerek benzeşim yoluyla zihnimizdeki görüntülerle örtüşüyor.

Kendimizi biraz dikkatlice gözlemlersek, görme dediğimiz olayın daima gördüklerimiz hakkındaki bilgilerimize ya da inançlarımıza göre renklendirildiği ve şekillendirildiğini anlayabiliriz. Bu bağlamda çalışmalarım daha çok rastlantısal, belirli belirsiz imgeler veya anlık izlenimleri yansıttığında, alıcının zihnindeki görüntülerle birleşebilecektir. Öznel dünyamızda tanımladığımız nesneleri bu biçimsiz imgelem zemininde bulmak, algılanan dünya ile birleşerek çağrışımlar oluşturmaktadır. Dünya üzerine var olmayan görüntülerin yansıtıldığı düzlemlerde, alıcının kendi dünyasında gördüğü görüntüleri benzeştirmesi alıcının kendi kurgusunu oluşturmasına olanak vermeyi amaçlar. Bu kurgu çalışmalarımda öznel gerçek arayışını gerçekleştirmiş olacaktır. Bu bakış açısıyla elde ettiğim imgeler bastırılmış duygulardan, geleneklerden ve öğretilerden sıyrılmış bir alan yaratmayı amaçlar. Sanatta betimlemeden kaçınarak bilinçaltı uyaranların gün yüzüne çıkarılması anlayışıyla insanların günlük hayatın akışına uymak için taktığı maskelerin ötesinde gerçekle bir yüzleşme yaratmayı amaçlıyorum.

Parçası olduğum doğayı anımsamak her zaman bana ilham vermiştir.  Çevremdeki doğal oluşumların yarattığı gizli etki (Yosun, pas. Vb.), ağaçlar, göller, dağlar, uçurum gibi derin ve saçaklı görüntüler… Rastlantısal sıçratmaların oluşturduğu dinamik ve özgün kompozisyonları, imgelem gücünü etkileyen her görünüm ve müzikal tınılar yaratım sürecimde bana arkadaşlık ediyor. Ama en çok da içsel düşüncelerimde karşılaştığım renklerin dili yani duygularımı oluşturan hatıralarım bir koku gibi renkle zihnime işleniyor. Bu etkiyi yakaladığımda yaratım sürecim tam anlamıyla uzun bir yola başlıyor. Tüm bu düşünceler beni Pre-spektif tanımına sürükledi. Bireysel gerçekliğin yaşamın içinden gelen bir zeminle buluşması benim Pre-spektifim oldu. Ve artık beton üzerine yaptığım dışavurumsal imgeler alıcısıyla kavuşmaya hazır.

 

Akademik Yayınlar

Aldemir, G. (2023). Jean Dubuffet ve Utku Varlık'ın Sanat Anlayışlarında Özdeşleyim Deneyimi: A/r/tografik bir sorgulama.Yüksek lisans tezi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi  

Aldemir, G. (2022). Artificıal Intelligence Adlı Filmin Göstergebilimsel Çözümlemesi . International Journal of Research in Fine Arts Education, 5(2), 53-77.

Aldemir, G. (2021). Tarih içerisinde Antakya sokakları ve evleri, Başkent Üniversitesi 4. Uluslararası Sanat ve Tasarım Sempozyumu. Ankara: Başkent Üniversitesi

Ödüller

2021- Ovooart Genç Dönem Yarışmasında Başarı ve Sergileme ödülü

2021- OvooArt Genç Yetenek Yarışmasında Başarı ve Sergileme ödülü

2021 Atis fuarcılık, ParadoksTemalı Resim Yarışmasında Başarı ve Sergileme Ödülü

2020 Atis fuarcılık, Sahiplenme Temalı Resim Yarışmasında Başarı ve Sergileme Ödülü

Sanatsal Çalışmalar

2022- BALART,Karma Sergi, Kaffa Mİro, İstanbul

2022- Genç Dönem, Karma Sergi, Ovooart, Beşiktaş Çağdaş Sanat Merkezi, İstanbul

2021-GERÇEK, Kişisel Resim Sergisi, Mas Akademi,Muğla/Bodrum

2021- Resim-Heykel Karma Sergi, KorArt Galeri, Adana

2021- Genç Yetenek, Karma Sergi, İstanbul ArtContact Çağdaş Sanat Fuarı, OvooArt, İstanbul

2021-7.ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı “ Paradoks”

2021- Anadolu Üniversitesi Çevrimiçi Jürili Sempozyum Sergisi, Eskişehir

2021- "Zamansız" Karma Sergi, Gallery Next, İstanbul

2020- "Kış Mektupları" Karma Resim Sergisi, Ankara

2020- Eskişehir Anadolu Üniversitesi "Görsel Sanatlar Atölye I" Sanal Dönem Sonu Sergisi

2020- "Özgürlükten Ölümsüzlüğe" Ulusal Jürili Plastik Sanatlar Sanal Sergisi

2020 - 6.ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı “ Sahiplenme Projesi”

2019 - 1.Hatay Uluslarası Resim Çalıştayı

2018 - "Antakya Sokakları: Dokular" Kişisel Suluboya Sergisi

2017 - Geleneksel Türk Sanatları Karma Sergi, 2017